måndag 11 juli 2016

Kokkola INT 10.7-16

Igen bar det av på utställning. Efter många regniga dagar lyste plötsligt solen. Men gräsmattan där utställningen hölls hade inte riktigt klarat av all mängd vatten. Fick tips redan på lördagen om att på vissa stället är det gummistövlar som gäller.
Min mamma och Rex kom hit tidigt på morgonen och vi begav oss de 15km till Kokkola eller till Karleby som det heter på svenska.
 
Flera bekanta var på plats och det blev en trevlig stund runt ringen innan det var vår tur. Dagens domare var Harry Tast och 8 kooikrar var anmälda, väldigt jämnlikt med 4 hanar och 4 tikar. Först ut var en juniorhane som fick ERI med SA, Rex deltog tillsammans med en annan hane i öppenklassen och Rex placerade sig som vinnare med ERI och SA. Sen var det snygga championhanen Dino som också får ERI och SA. Som bästa hane valde domaren Dino, Rex som andra bästa hane med SERT och vara-CACIB men eftersom Dino redan är Int.ch så flyttas det riktiga CACIB till Rex!! Detta var nu Rex´ andra sert (tredje om man räknar det norska sertet också) och tredje cacib!!! Helt fenomenalt!! Och just denna dag fyllde han dessutom 6 år! Jag tror inte hans förra ägare visste vilken pärla hon hade.
 



Rex bedömning:
Erinomainen tyyppi & koko. Rungossa oikeat mittasuhteet ja raajakorkeus.
Hyvän mallinen ja kaunisilmeinen pää. Lyhyt alaleuka, erinomaiset kulmaukset.
Tiivit käpälät, hyvä karvan laatu & väritys & korvakorut. Hieman hätäiset liikkeet. Tyyppillinen häntä
 
 


Sen snabbt och byta hund och in i ringen med Nova, hon uppförde sig exemplariskt och backade inte undan för domaren. Nova tävlade i unghundsklassen mot Fia och båda fick ERI och SA men Fia drog det längsta strået och vann klassen. I bästa tik ringen blev Fia bästa tik, veterantiken andra och Nova tredje bästa tik med vara-sert och vara-CACIB!! Jag är så nöjd över dagen att vi avslutade med att äta en mjukglass som mommo lovat flickorna om det går bra för Rex, vilket det ju gjorde. Sen hem och iväg till jobb. En komplett söndag!!
 
 
Novas bedömning:
Erinomainen tiivis runko, jäntevä selkälinja, pieni hyvin narttumainen pää.
Kaunis ilme, täysi pigmentti. Lyhyet olkavarret, muuten hyvä raajarakenne. Rintakehä tarvitsee vielä lisää syvyyttä. Oikea karvanlaatu. Liikkuu kauniissa tasapainossa vaikka kyynerpäät jäävät vielä ilman tukea
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar