lördag 30 juli 2022

2 nya champions!!!

 Dags att summera juli månad som varit en stor succe för oss.

16.7 begav sig jag och min partner in crime Mikaela oss iväg på utfärd. Det var start 4.30 och jag och Eazy plockade upp upp Trixie och Mikaela & Marwin och vi begav oss mot Torneå.

Marwin var först ut, han blev bästa hane 2 med reserv nord-cert. sen blev det en låååång väntan innan det var kooikrarnas tur. Endast Trixie var anmäld då detta blev lite en spontan resa oah jag anmälde gansja i sista minuten 😅 Detta var hennes första chans att bli champion då hon fyllt 2 år några dagar innan. Det räckte nästan ända fram, Trixie blev bästa tik två med reserv-cert och reserv-nord-cert. Men jag gav gärna bort certet till den fina norskan som är av samma släkte som mina hundar 😍

Sen begav vi oss vidare till Luleå/Råneå för att träffa underbara Ulrica som jag inte träffat sen september när vi var till Litauen 💖 Och vi fick övernatta i hennes frisersalong, tack snälla för gästvänligheten 😘

På söndag morgon kör vi till Piteå där det vankas Nordic show.

7 kooikrar är anmälda och domare är Annmarie Maeland, samma domare som på specialen i Gimo i maj.

Jag visste att hon gillade Trixie men Eazy hade bara fått VG av henne i maj. Men Eazy hade tydligen mognat för nu fick han EXC, CQ och blev bästa hane med cert och nord-cert!!! Och inte nog med det, Trixie blev bästa tik med cert och nord-cert!!! Dream come true när man står där med både bästa tik och bästa hane! Och Eazy drar längsta strået och blir BIR!!!!
Sen var det bara den långa vägen hem, kom hem 1.30 och måndag morgon kallade jobbet efter 4 veckors semester.

Helgen efter var det dags igen, då så nära som i Kalajoki, 70km hemifrån.
4 kooikrar var anmälda och nu hade jag min chans att Trixie skulle bli champion.
Dagens domare var Alessandro Zeppi.
Full pott igen
Eazy bästa hane 1, jun-cert, jun-BIR, cert, nord cert och Bäst i Rasen!!!!
Trixie bästa tik 1, cert, nord cert, Bäst i Motsatt kön!!! Och detta var Trixies tredje cert (hon skulle ha vunnit fler om inte reglerna bara tillät att ta emot 2 cert) och Trixie blev nu Finsk champion!!! Och inte bara finsk, hon blev även Norsk, Svensk och Litauisk champion samtidigt!!


FI, SE, NO, LV CH Moonhaven French Daisy "Trixie"

Även dagen efter for vi till Kalajoki, nu hade vi bytt ut Trixie mot Bellis.
Dagens domare var Svein Helgesen och även idag var de bara 4 kooikrar anmälda.
Även idag blev Eazy Bästa hane, blev BIR-junior, junior-cert och blev även Bäst i rasen!!! Detta var hans tredje junior-cert och blev nu juniorchampion!!! Två champion på en helg, wow!!!
Bellis fick ett slätt EXC, hon hade haft möjlighet att bli C.I.B denna helg men vi tar det en annan gång 😊

FI JCH Novalight´s Come Closer "Eazy"

Nu tar vi en välförtjänt paus och laddar batterierna!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar