söndag 9 juni 2019

Keuruu

Sista veckan i maj var fullspäckad med hundaktiviteter. På kristihimmelsfärdsdagen var det tävlingar i Kokkola, där blev det 2 förargliga diskvalificeringar men Nova var på hugget.


På lördagen hade egna föreningen distriktsmästerskapen i regnet, Jessica deltog endast i lagtävlingen, hade blivit för lång för Nova om de hade deltagit i individuella också. Laget blev tyvärr diskade denna gång. Behöver jag säga att vi blev lite blöta efter 8 timmar i varierande hastighet på regnet??


På söndag var alarmet inställt på 4.30, min jobbkollega med sin Welsh corgi cardigen Theon var då redan på gården. Vi och de 2 äldsta döttrarna körde iväg mot Keuruu. Theon placerade sig som 2:a i hanvalpsklassen. Grattis!!


4 kooikrar var anmälda till Reia Leikola-Walden, Sky föll henne inte alls i smaken, det mesta var fel, förutom temperamentet så det tar jag som positivt =)
Resultatet Hyvä/God
Hieman korkearaajainen kokonaisuus. Mielyttävä pää, kuono-osa
voisi olla hieman pidempi. Riittävä kaula, sopiva luusto. Kovin kapea etuosasta ja rungosta.
Normaalit kulmaukset. Kevyet, hieman lyhyet liikkeet. Toivoisin puhtaamman valkoisen värin. Hyvät korvakorut. Miellyttävä luonne.

Detta var vår första chans att erövra sista certet för att få Sky till champion. Men vi får fortsätta försöka. Nästa utställning blir i Gällivare, Sverige i slutet av juni. I juli blir det sen 3 utställningar, bara inte Sky börjar löpa förstås…

 
Idag var vi på agilitytävlingar till Vörå och äntligen fick de en brytning på diskvalificeringarna, på sista banan fick de resultat och kom på 3:dje plats. Nova har plötsligt börjat söka efter mig på banan, på ena agilitybanan sprang hon förbi sista hindret och rakt till mig. Får se om vi hinner få bukt med det innan juniorernas DM om några veckor. 
 
 
God fortsättning på sommaren! Simma lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar