onsdag 6 mars 2019

2:a LUVA!!

I helgen deltog Jessica och Nova i sin andra agilitytävling, denna gång i grannstaden Kokkola. Efter Seinäjoki-tävlingen tänkte vi att det vore bra att träna påsen ifall den skulle komma på banan, tur var det för dagens domare, VM guldmedaljören och kooikerfantasten Jari Suomalainen hade "dammat av" påsen men vi var många som blev nervösa när vi såg den på morgonen. Och Nova ville inte på första försöket gå in i påsen, tur var ju att de redan var diskade så funktionären lyfte lite på släpet. Andra banan kom Nova ur slalom så där kom 5 fel + tilläggstid, men här hade domaren varit så snäll att hann bytt ut påsen mot tunnel eftersom typ 80% av hundarna inte for in i påsen på första banan.



Sista banan var hoppbana och här tog Nova slalom utan problem men inte med nån superfart. Övriga hinder togs felfritt och de fick sin andra nolla i ettan!! Trots att medium hade störst antal deltagare så fick ingen annan felfritt från hoppbanan så det blev ännu till en fin första placering. Nu är det tyvärr ingen agilitytävling innan mitten av april. För om 2,5 vecka drar jag och hundarna iväg till Riga på internationell utställning, spännande =)

 
Jessica hade dessutom tur på lotteri också, som vi inte visste att vi deltog i heller men de lottade ut en Vilu värmedyna bland alla som gjort nollbana. Så nu har vi en fin och användbar matta för hundarna att värma sig på. Sky har redan tagit den i besittning.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar