onsdag 11 januari 2017

Året som gått

Lite sent om sider måste man ju summera året som gått. När jag tittar tillbaka på gamla blogginlägg så inser jag att jag hunnit med en hel del under året som gått.
 
Familjen har utökats med en halv hund =) Det vill säga Rex kom till oss på skottdagen ifjol som omplacering, jag äger ena halvan och min mamma andra halvan.
 
 
 
Jag har gått uppfödarkursen, ansökt och blivit beviljat kennelnamnet Novalight´s.
 
Nova har gått en nybörjarkurs i agility under våren men sedan dess har vi haft paus.
 
Men framför allt har året gått i utställningens tecken. Förutom inhemska utställningar besökte vi Norge och Sverige.
 
Årets första utställning, dessutom första utställningen för Rex med mig i kopplet, var i Vasa i april och resultatet blev för Rex 2:a Bästa Hane med sert och reserv-CACIB som blir CACIB
Nova fick nöja sig med EXL1
 
 
Nästa utställning blev i maj I Kronoby: Nova fick full pott med BIR och hennes andra sert!
Rex fick EXL1
 
 
Sedan bar det av till Tromsö på en minnesvärd resa med buss och vackra vyer! Och resultatet var inte fy skam: Rex Bästa Hane 2 med sert och CACIB! Nova Bästa tik 2 med reserv-sert och reserv-CACIB!!


 
Vy från Kilpisjärvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efteråt blev det mera utställning i Kokkola där Rex åter en gång blev 2:a Bästa hane med Sert och reserv.CACIB som blir riktigt CACIB. Nova blev Bästa tik 3 med reserv.sert och reserv-CACIB!!
 



 
 
I augusti tog jag det tunga beslutet att Tiki ska få slippa sina plågor och han fick somna in under lite kaotiska former med Tiki var redan då bortom all smärta men jag ser fortfarande detta kaos när Tiki blev så snabbt påverkad av narkosen att veterinären inte tänkte få nån kanyl. Han lämnade ett stort tomrum som både jag och Nova känner varje dag...
 
 
Sista sommarlovshelgen bar det av till Sverige och Överkalix. Rex fick EXL1 och Nova fick full pott av spanielspecialisten Svein Bjarne Helgesen och blev BIR med sert!!

 
 
Sommarens sista utställning blev i Himanga där Rex erövrade sitt sista sert och blev Finsk och Norsk utställningschampion!!
 
 
Under hösten var vi på kooikerträff till Vasa vilket var jätte trevligt med många fina och glada kooikrar!! Tack alla som var med!!
 
Hösten bjöd också på utställning i Seinäjoki men det resultatet ska vi inte tala om =)
 
I december bar det av till Tammerfors på vår första chans att bli champion efter att Nova fyllt två år i November. Resan gav utdelning och Nova blev BIR med sert och blev Finsk och Svensk utställningschampion 2år och 3 veckor gammal!!


Så vilket år med fyra championtitlar!! Dessutom har Nova blivit hälsoundersökt under året, blodprovet från Holland visade att hon är genetiskt fri från wWd och ENM, höfter, armbågar, knän och ögon är friska!! Det jag ändå kommer att minnas bästa av detta år är alla nya bekantskaper man träffat runt om i Norden på utställningar, helt fantastisk gemenskap!! Nu hoppas vi på ett lyckosamt och  fruktsamt 2017!! och nej, inget löp ännu...
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar