torsdag 16 maj 2019

FM-BRONS!!!

Vilken helg vi haft!!
På fredag efter skolan begav vi oss iväg mot Tammerfors och JSP (junior, senior & para) FM tävlingarna. Jag, 3 barn och 2 hundar kom oss lyckligt fram till hotellet efter en maraton körning i 4 timmar utan paus men ingen klagade på hela vägen (halleluja)
 
Man kunde anmäla sig redan på fredag kväll så vi bara kastade in väskorna på hotellrummet och sen iväg mot TAMSK hallen. Eftersom Nova varit så nervös på Kokkola tävligarna senast och även på mätningstillfället i Seinäjoki helgen före så var det en fröjd att se att Nova var så avslappnad i hallen.
 
foto: Hanna Dunder
 
Vi sov lite dåligt allihopa under natten, vi hade tre sängar att dela på fyra pinnar så jag drog nitlotten och fick ligga i skarven.
 
De yngstas bangenomgång var direkt från morgonen och redan när vi såg banan kom en liten klump i magen...PÅSEN på banan...
Många tyckte det var onödigt att ha påsen på de yngre barnens bana eftersom påsen tränas allt för sällan även hos längre hunna. Nova vägrade gå genom påsen, som väntat, men på dessa tävlingar blir barnen inte diskade utan de får 250 straffpoäng för alla diskvalificerande fel hunden gör. Efter att alla sprungit banan låg Jessica tredje. Och Nova var taggad, det var det bästa med allt detta, ingen nervositet!!
 
Andra banan var en agilitybana och Nova gjorde en super fin och felfri bana som räckte till en andra placering!! Och när både banors poäng räknades ihop visade det sig att Jessica vunnit FM-brons!!!

 
Bästa med hela tävlingen var atmosfären, alla hejade på alla, JKFarna hade en hel hejarklack på plats så stämningen var familjär och hela tävlingen gick på barnens villkor!!
 
Och JKF fick med sig hela 4 medaljer hem, Jessicas träningskompis Mimmi tog silver med sin kelpie Putte och lagkompisen Ron fick silver med sheltin Kiira och dagen efter vann Marja & papillon Lilla My brons bland seniorerna!!!
 
Vilka minnen vi tar med oss!! Och nästa år vill andra dottern Ellinor också tävla så blir att snabba på Skys träning för att de ska vara tävlingsklara nästa vår, annars kanske det får bli en lånehund. Så vi har siktet inställt på JSP-fm i Vanda nästa år!

 
Men vi hann även med att träffa Cola (Bullbenz Kooi Nobel Sade), den tilltänkte åt Sky. Han var en riktigt fin gentleman som verkade vara väldigt lik Sky till temperamentet. Och han ha så vacker pälsfärg, ädelt huvud och bara är lätt att vila ögonen på, han är så vacker. Så roligt att få träffa hans ägare Marja-Leena, så trevlig och vi fick en bra kontakt!!


Cola ❤

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar