torsdag 1 november 2018

Seinäjoki IDS 27.10-18

 
Då blev det äntligen utställningsdags, har haft paus sen min Litauenresa i början av augusti.
Hade bara anmält Sky och det var endast en hane som också var anmäld. Tyckte det var konstigt med endast 2 kooikerhondje var anmäld till en internationell utställning.
Dagens domare var Karl Eddie Berge från Norge.
 
 
 
Hade en fotograf som tog några bilder, visst är det roligt med fina bilder!! Stort tack till Susanna men även till Marika som fotade med min telefon!
 
 
Sky har tappat all päls just nu, hon är nog långhårig men främst svansen syns det på att mängden päls är mindre än när hon är fullpälsad. På grund av sin pälslöshet ser hon mera högbent ut + att hon ju är under utveckling ännu men domaren gav Mycket god/Very good just för att hon ännu behöver utvecklas i kroppen. Hanen Daron (Medikan Daron Aroona) blev BIR med sitt sista CACIB och blev Internationell utställningschampion!! Onnea Nina!!!


Skys bedömning:
17 months feminine overall bitch who is up to size
Well shaped head, corr. bite. Nice Eyes, well set ears with nice earrings
Bit short neck, nice topline, nice croup + tailset. too foreshooted in front.
Still need to develope in body. A bit open in angulation, moves a bit loos in front
Could have better reach from side. nice colour. Exl temperment
 
Det sista blir man ju extra glad över. Och ringsekreteraren ska ha ett stort plus för den lättlästa bedömningsblanketten!
 

 
I morgon åker jag, Nova & Sky ner till Tartu, Estland för att delta i 2x Internationella utställning där och dessutom får jag äntligen träffa Novas valp Olli som jag inte sett sen han flyttade för snart 1½ år sen!
 
Håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar