onsdag 14 februari 2018

Trevlig vändag!

Brukar ju ha som mål att uppdatera bloggen minst 2 gånger i månaden men januari tog slut alldeles för snabbt och nu är vi redan halvvägs i februari. Men det betyder ju att våren närmar sig med stormsteg, underbart!!
 
Så måste ju börja med att berätta att Novalight´s A Cupcake Dream "Olli" deltagit i valpklass på nationella utställningen i Tartu i Estland 13.1-18 och blev BIR-valp!! Grattis till er!!
 
Och på posten fick jag såhär fina diplom när Sky blivit BIR och BIM-valp på Helsinki puppyshow i december!
 
 
Sky har hunnit bli 8 månader, snart 9 och fyller då "utställningsålder"! Hon är nu ca. 40cm i mankhöjd och växer nog inte mer nu (ska vi verkligen hoppas) och väger 10kg. Och lika fin i kroppen är hon ännu MEN, ett stort men, hon har fått väldigt mycket ticking dvs bruna fläckar i det vita, och det har dykt upp den senaste månaden. På valputställningen såg hon inte alls ut sådär i pälsen.
 

jämfört med bilden nedan som är taget i december
 
 
Ursäkta att bilderna är lite dåliga men nog ser man ju att det vita inte är vitt på den övre bilden. Så med Sky får vi välja lite till vilken utställning vi åker till men nog ska vi försöka oss på nån titel ändå. Istället får jag ju satsa mer på agility för Sky har passionen och farten så hon kommer bli en fenomenal agilityhund + att hon älskar leksaker vilket gör motiveringen lättare.

Så jag har beslutat att inte åka till Worldwinner i Amsterdam, för är det nån domare som inte tycker om ticking så är det ju rasspecialister. Ända chansen vi skulle ha haft på den utställningen är på torsdagen eftersom den domaren tycker om mindre hundar (har jag hört) så Nova med sina 36,5cm hade haft en chans. Hade varit roligt att se Holland men denna gång är det lite slöseri med dyra pengar, vi tar det en annan gång. Men vi siktar på en annan utlandsutställning istället under sommaren, till Litauen, nåt roligt måste man ju göra istället =)

Men snart blir det ändå Skys första utställning, Vasa i april, det är en såndär "måste-utställning" eftersom den är nästan på hemmaplan. Och då ska äldsta dottern, som fyller 10 år i mars, inleda sin karriär i junior handling med Nova. Spännande!





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar