lördag 27 augusti 2016

Min första champion!!

Sommarens sista utställning, eller är det höstens första? Hur som helst var det storm i Himanga. Ända tills kooikrarna skulle in i ringen var det uppehåll men sen öppnades skyn. Dagens domare var Jaana Hartus och 4 kooikerhondje var anmälda, och det var inte så svårt att räkna ut vem de kunde vara =) Rex var först ut, domaren mätte Rex men därifrån kom ingen anmärkning. Vi fick ERI med SA, men jag hade hört ERI ei SA så jag var lite förargad och la Rex i buren och tog ut Nova för att värma upp när jag ser Snygg-Dinos ägare står och viftar åt oss att vi ska komma in i bästa hane-ringen, då går det upp för mig att vi nog fått SA ändå. Dino blir bästa hane och Rex bästa hane 2 med sert och Rex kan nu titulera sig UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!
 
 
 
Rex begdömning:
Erinomaninen tyyppi, keskikokoa aavistuksen kookkaampi,
mittasuhteittaan oikea uros. Runko voisi kaarentua kaunimmin.
Varsin hyvä pää, selvä stoppi. Hyvät korvat ja korvakorut. Hyvä tiivis ylälinja.
Oikeat kulmaukset, riittävä askelmitta, varsin kookkaat ruskeat alueet sekä pientä pilkutusta
 
Och eftersom Rexs norska sert nu blev "aktiverat" blir han även Norsk utställningschampion! Det är inte dåligt att en hund som man tagit som omplaceringshund kan stoltsera med två championtitlar på 6 månader. Nu tar Rex utställningsledigt men redan nästa sommar tar vi en tur över till Sverige för att försöka oss på det svenska sertet och ett CACIB =)
 
Nova fick bedömningen EH2 och det var nog enbart färgen som drog ner betyget, och med all rätt, hon är ju för vit. Novas bedöming:
Tasapainosen rakentanut mittasuhteittaan oikea ikäisekseen
varsin reilurunkoinen nuori narttu. Riittävä luusto, oikeamuotoinen vielä hieman kevyehkö pää. Oikea ilme, riittävä korvakorut, hyvät kulmaukset. Tyypilliset liikkeet. Väritys turhan vaalea, laikut puuttuu toiselta puolen
 
Jag är faktiskt mycket nöjd över Novas bedömning, hon fick ju egentligen bättre bedömning en Rex, men alla domaren är inte så hård på färgbedömningen. Huvudsaken är ju att hon är bra byggd. Men jag fick ta ett ärevarv i BIR-ringen ändå när både Dino och Fiia ska in i ringen samtidigt. Trevlig dag om det inte hade varit för vädret. Det blev inga utomhus-poseringsbilder utan bara bild av rosetterna i bilen. Nu pausar vi på utställningarna och ska göra hälsoundersökningar. Äntligen kanske valpplanerna går framåt =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar